mandag den 25. februar 2013

Paolo Guerrero sikrer Corinthians point i overtiden

Corinthians sluttede en turbulent uge af med at spille 2-2 ude mod Bragantino i Campeonato Paulista. De hvidklædte fra Bragantino var faktisk foran to gange på mål af Léo Jaime og topscorer Lincom, men Alexandre Pato og Paolo Guerrero fik reddet det ene point til verdensmestrene. Det uafgjorte resultat kom først i hus efter seks minutters overtid, og der skulle et straffespark til for at redde Corinthians fra et nederlag. Det var første gang, at Corinthians var i kamp efter onsdagens tragedie, hvor en boliviansk teenager blev offer for en raket affyret fra den brasilianske supporter-sektion i udekampen mod San José. Hændelsen får store konsekvenser for de forsvarende mestre på det sportslige plan. Det sydamerikanske fodboldforbund Conmebol har nemlig besluttet, at Corinthians skal spille sine hjemmekampe for lukkede døre i resten af denne Copa Libertadores-turnering. Desuden må klubben heller ikke have supportere med til udekampene. Corinthians har anket afgørelsen, men spørgsmålet er om straffen ikke er rimelig nok i forhold til, hvad der skete i de bolivianske højder.

Palmeiras var også i aktion i Campeonato Paulista denne søndag, hvor det blev til en kneben 1-0 sejr over União Barbarense. Indskiftede Leandro scorede kampens eneste mål med små 10 minutter igen. Palmeiras rykkede med sejren op på 5. pladsen i grundspillet med tre points op til São Paulo på 1. pladsen. Der resterer 10 runder af denne første fase i kampen om São Paulo-mesterskabet, og de fire favorithold São Paulo, Santos, Palmeiras og Corinthians er alle med i den Top 8, der går videre til kvartfinalespillet.