mandag den 15. juli 2013

Drømmetræffer af Seedorf ikke nok for Botafogo

Grêmio fik med to mål af Eduardo Vargas skovlen under rækken tophold Botafogo, som måtte tage tilbage til Rio de Janeiro med et 2-1 nederlag i bagagen.

De 28.014 betalende tilskuere på Arena Grêmio i Porto Alegre (Den Glade Havn) kunne allerede juble efter 12 minutters spil, da den chilenske landsholdsangriber Vargas passerede Jefferson i gæsternes bur for første gang.

Botafogo fik dog hurtigt skabt balance i regnskabet. Det var anfører Clarence Seedorf, der fik netmaskerne til at blafre via et flot langskud uden for Didas rækkevidde.

Grêmio tog igen føringen efter 33 minutter, og det var atter Vargas, som satte bolden ind bag den brasilianske landsholdskeeper. Botafogo appellerede for offside i forbindelsen med målet, men den langsomme gengivelse viser, at linjedommeren korrekt lod flaget blive nede i denne situation.

Botafogo pressede godt i 2. halvleg for at få det ene point, men Dida var en god sidste skanse for hjemmeholdet. Træneren Renato Gaúcho, som har afløst Vanderlei Luxemburgo i det varme sæde, kunne dermed notere sig for en sejr i sin comeback-kamp for "O Tricolor"

Grêmio rykker med sejren op på 6. pladsen i Serie A med 12 points for syv kampe, mens Botafogo må overlade duksepladsen til Coritiba. Seedorff & Co. glider ned som nummer 3 med to points op til teten.

Eduardo Vargas kan med al sandsynlighed opleves på dansk grund den 14. august, hvor det chilenske og de irakiske landshold krydser klinger på Brøndby Stadion. Chile spillede mod Danmark tilbage i 2009, og det var super underholdning at se de tekniske chilerne med den aggressive spillestil på nærmeste hold