søndag den 7. juli 2013

FCN-Bueno bombede løs i Brasilien

Den tidligere FCN-spiller Ricardo Bueno fik et forrygende comeback til brasiliansk fodbold med to mål for Serie B-klubben Figueirense i lørdagens 3-0 sejr over Boa.

Den 25-årige Bueno kom på banen 26 minutter inde i 2. halvleg som substitut for kampens første målscorer Rafael Costa, og angriberen lynede med scoringer i det 31. og 38. minut.

Det første mål kom efter en fejl fra gæsternes keeper Leandro, der var for lang tid om at ekspedere bolden ud af farezonen. Den ivrigt jagtende Bueno endte med at få blokeret sparket, og forwarden kunne i næste moment sende kuglen ind i det tomme net.

Ricardo Buenos næste scoring havde rent FCN-DNA. Angriberen kombinerede sig fint igennem efter en dobbeltbande med venstrekanten Rodrigo, og afslutningen blev sat ind bag Leandro med både kølighed og præcision.

Dermed fik Bueno en drømmedebut for de zebra-stribede fra Florianópolis. Den 1,83 høje angriber blev præsenteret for Figueirense om fredagen og dagen efter var der altså show foran 2.867 betalende tilskuere på den nye hjemmebane Orlando Scarpelli.

Ricardo Bueno spillede 10 kampe for FC Nordsjælland uden at komme på tavlen en eneste gang. Han fortalte ved fredagens præsentation i Figueirense selv om oplevelsen i Farum:
Jeg betragter FCN-opholdet som en god oplevelse både menneskeligt og professionelt. Jeg led noget under kulden i Danmark, hvor influenza og skader forstyrrede mig meget
Figueriense rykkede med sejren op i Top 4 i rækken med 6 points op til duksen Chapecoense, og holdet er dermed på rette kurs mod en tilbagevenden mod den brasilianske elite.

Ricardo Bueno til 2-0

Ricardo Bueno til 3-0