torsdag den 11. juli 2013

Iskolde Ronaldinho og brandvarme Victor sender Atlético-MG i Libertadores-finalen

Atlético Mineiro er for første gang i klubbens historie i finalen i Copa Libertadores. Ronaldinho & Co. vandt returkampen hjemme på Arena Independência med 2-0 over Newell's Old Boys, og da argentinerne havde vundet det første møde i Rosário med samme cifre, skulle de to mandskaber afgøre det hele fra straffesparkspletten.

Her trak hjemmeholdet det længste strå, da målmanden Victor ved stillingen 3-2 hev en feberredning op på forsøget fra Maxi Rodríguez. Dermed kunne jublen for alvor bryde løs, og hjemmeholdets træner Cuca kunne rejse sig fra den bedestilling, som han havde befundet sig i under det meste af dramaet fra pletten.

Atlético Mineiro var som sagt bagud med 2-0, da returkampen gik i gang på fortet Independência, hvor "O Galo" (Hanen) nu ikke har tabt i 39 kampe i træk. Ronaldinho & Co. skulle selvfølgelig tro på sagerne mod et kompetent argentinsk hold, og troen fik den bedst mulige næring, da lyntoget Bernard efter bare 3 minutters spil bankede bolden mellem benene på Guzmán til 1-0.

Det forløsende mål til 2-0 lod til gengæld vente længe på sig. Offensivspilleren Guilherme fik plads på banen med bare 9 minutter igen af en marathon-forestilling af en 2. halvleg (11 minutters tillægstid pga. lyssvigt), og bare 4 minutter senere havde Del Piero-klonen sikret "O Galo" et ekstra liv i turneringen.

Guilherme modtog en løs bold uden for feltet og med højrebenet sendte han kuglen i nettet mod en ikke helt sagesløs Guzmán. Midtbanespilleren har ellers haft en svær tid i Atlético pga. sin fortid hos ærkerivalerne Cruzeiro, men med målet mod Newell's Old Boys må han nu være fuldt accepteret af selv de mest hardcore fans.

Vi skulle nu igennem en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Alecsandro og Guilherme scorede for hjemmeholdet. Scocco og Vergini svarede igen for gæsterne. Jô og Richarlyson sparkede ved siden af målet for "O Galo", men hverken Casco eller Cruzado kunne udnytte hjemmeholdets missere. Dermed var alt åbent inden de sidste to spark. Ronaldinho var iskold, da han bragte Atlético foran med 3-2, mens Victor i buret var til gengæld brandvarm, da han pillede forsøget fra Maxi Rodríguez ude ved en ene stolpe.

Dermed havde vi fået en afgørelse på den dramatiske semifinale. Atlético Mineiro tager billet til Copa Libertadores-finalen, hvor man møder Olimpia fra Paraguay. Den første kamp stilles onsdag den 17. juli på Defensores del Chaco i Asunción, og returkampen finder sted onsdag den 24. juli på Mineirão i Belo Horizonte. Independência er med en kapacitet på godt 20.000 tilskuere for lille til at huse en finale, så Atlético-MG må modstræbende rykke hele showet til VM-arenaen Mineirão.