mandag den 8. juli 2013

Støvlekys og nederlag til Fred

Botafogo erobrede 1. pladsen i Serie A efter søndagens 1-0 sejr over lokalrivalerne fra Fluminense. Clarence Seedorf slog til med kampens eneste scoring godt 5 minutter før tid. Hollænderen tog chancen udefra og skuddet snød en lidt rusten Diego Cavalieri i Fluminense-målet.

Fluminense havde fortjent en bedre skæbne. "O Tricolor" havde klart flest afslutninger (17-10), men det nytter ikke noget, når effektiviteten udebliver.

Rio-derbyet var flyttet til Arena Pernambuco, og selv om der var en flot lille skare af Confederations Cup-triumfatorer, dukkede der kun 7.882 betalende tilskuere op på det flotte VM-stadion i Recife.

Botafogo stillede op med landsholdreserven Jefferson i buret, mens "udeholdet" havde en "Seleção"-trio i form af Diego Cavalieri, Jean og Fred i marken. Farlige Fred fik en speciel opmærksomhed, da en tilskuer i 2. halvleg rendte på banen for at tage et foto af angriberen og kysse heltens fødder.

Botafogo fører Serie A med ét point ned til Coritiba, mens Fluminense trods nederlaget stadig holder en plads i Top 4.